Технології

Що може сучасний кондиціонер? Фішки та неочевидні функції

Функции кондиционера C&H

Вперше з’явившись у XIX столітті, в якості промислових холодильних машин, для охолодження льоду та апаратів для боротьби з підвищеною вологістю, кондиціонери постійно розвивалися та оснащувались новими функціями.

У найпростішому вигляді кондиціонер і сьогодні призначений для регулювання і підтримки заданої температури повітря в приміщенні. Тим не менш, як будь-який сучасний побутовий прилад, цей пристрій є досить складним та багатофункціональним. Важко перерахувати всі функціональні можливості всього різноманіття кліматичної техніки. Тим не менш, розглянути які основні функції у сучасного кондиціонера ми спробуємо в даній статті.

Умовно функції та режими можна розділити на два види: “базові” – властиві практично всім сучасним побутовим кондиціонерам та “додаткові опції” – зустрічаються не у всіх моделях, але мають тенденцію ставати “базовими”.

Базові функції кондиціонерів Cooper&Hunter

Охолодження

Робота в режимі охолодження є однією з основних функцій будь-якого кондиціонера. Власне, заради неї все й починалося. Перші кондиціонери мали лише один режим роботи – робота на холод. Принагідно, щоправда вони виконували функцію осушення, (про яку йтиметься нижче), оскільки волога з повітря конденсувалася на холодному випарнику.

Кондиціонери Cooper&Hunter здатні працювати в режимі охолодження в широкому діапазоні зовнішніх температур, а деякі моделі можуть бути використані для технологічного охолодження, наприклад серверних.

Обігрів

Робота в режимі обігріву є реверсивною функцією до функції охолодження і тому легко реалізується в більшості сучасних кондиціонерів. Інверторні моделі, в силу своїх конструктивних особливостей, працюють у цьому режимі краще і економічніше, але й on-off допускає роботу на тепло, до певних зовнішніх температур.

У випадку, якщо Ви плануєте інтенсивно використовувати свій кондиціонер у режимі обігріву при низьких зовнішніх температурах, обов’язково ознайомтеся з інструкцією з експлуатації та переконайтеся, що діапазон робочих температур кондиціонера допускає таку експлуатацію.

Зміна режимів охолодження або обігріву відбувається не моментально, а займає деякий час – зазвичай 3-5 хвилин

Вентиляція

Строго кажучи, практично всі сучасні кондиціонери працюють у режимі вентиляції просто за рахунок того, що вони створюють повітряний потік. Але важливо розуміти, що практично жоден побутовий кондиціонер (за рідкісним винятком) не здатний дати вам надходження свіжого повітря з вулиці. Ілюзія, що кондиціонер дає свіже повітря часто виникає через те, що потік прохолодного повітря сприймається людиною як потік свіжості, хоча це й не так. Для повноцінної вентиляції необхідно встановлювати окрему систему припливно-витяжної вентиляції.

Побутові спліт-системи Cooper&Hunter, як правило, обладнані вентиляторами зі ступінчастим регулюванням на 4-7 швидкостей, а деякі серії мають безступінчасте регулювання в діапазоні від 1 до 100%

Автоматичний режим

В автоматичному режимі кондиціонер підтримує встановлені із заводу значення температури: 24-25°C. У той же час, залежно від поточного значення температури у приміщенні, кондиціонер автоматично включає необхідний режим роботи: охолодження або обігрів.

Така функція найбільш зручна для людей, які не хочуть стежити за зміною режимів, а вважають за краще довіритись інтелектуальним алгоритмам, закладеним в обладнання під час виробництва.

Функції здоров'я

SLEEP

Режим Sleep Cooper&Hunter піктограмаРежим комфортного сну. Логіка цієї функції може бути реалізована по-різному, залежно від виробника. Один із варіантів реалізації функції SLEEP у кондиціонерах Cooper&Hunter описаний нижче

Функція SLEEP (СОН) вмикається для відпочинку або сну.
Функція має три режими Sleep 1, Sleep 2 та Sleep 3.

  • SLEEP 1 Порядок роботи кондиціонера при включеній функції Sleep 1 у режимі охолодження або осушення: Задана температура автоматично збільшується на 1 °С після першої години роботи, та на 2 °С після двох годин роботи. Протягом продовження робочого циклу – задана температура не змінюється
  • SLEEP 2 Порядок роботи кондиціонера при увімкненій функції Sleep 2 у режимі
    охолодження:
    Якщо температура повітря знаходиться в діапазоні 16–23 °C, то після першої години роботи задана температура автоматично збільшується на 1 °С. Протягом наступних годин на 3 °С. Після 7 годин роботи задана температура знижується на 1 °С і більше не змінюється протягом наступного часу.
    Якщо температура повітря знаходиться в діапазоні 24–27 °C, то після першої години роботи задана температура автоматично збільшується на 1 °С. На 2 °С після двох годин роботи. Після 7 годин роботи задана температура знижується на 1 °С і більше не змінюється протягом наступного часу.
    c) Якщо температура повітря знаходиться в діапазоні 28–29 °C, то після першої години роботи задана температура автоматично збільшується на 1 °С. Після 7 годин роботи задана температура знижується на 1 °С і більше не змінюється протягом наступного часу.
    d) Якщо температура повітря 30 °C, то після 7 годин роботи задана температура зменшиться на 1 °С і не змінюється протягом наступного часу. У режимі Sleep 3 задана температура встановлюється вручну для кожної години.
  • Порядок програмування режиму SLEEP 3:
    1) Натисніть і утримуйте кнопку TURBO доти, поки на дисплеї висвітиться напис «1 hour» (1 година).
    2) Кнопками «–» «+» задайте значення температури для першої години роботи.
    3) Натисніть кнопку TURBO для підтвердження
    4) Після підтвердження на дисплеї висвітиться напис «2 hour» (2 година). Кнопками «–» «+» вкажіть значення температури для другої години роботи.
    5) Встановіть, таким чином, задану температуру для наступних годин з 3-го по 8-й.
    6) У режимі налаштування, якщо протягом 10 с не розпочато налаштування температури, пульт автоматично повертається в робочий режим.
    7) Для того, щоб вийти з даного режиму, необхідно натиснути кнопки ON/OFF, MODE або SLEEP

Технологія CH 7-SKY Technology

Технологія CH 7-SKY піктограмаФільтри або цілі системи фільтрів вже давно стали базовими в більшості побутових кондиціонерів і можуть бути абсолютно різними за конструкцією від простих сітчастих фільтрів з невисоким ступенем очищення і призначених більше для захисту теплообмінника, ніж для якісної фільтрації, до багатоступеневих систем очищення на базі електростатичних або плазмових фільтрів.

У переважній більшості кондиціонерів Купер Хантер в базову комплектацію входить система фільтрації CH 7-Sky Technology, яка складається з 6 фільтрів, кожен з яких працює проти одного з видів забруднень повітря, що часто зустрічаються в побуті. Часто ця система фільтрації доповнюється вбудованим іонізатором, завдяки чому інтенсивність очищення підвищується, а повітря стає здоровим та свіжим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Очищення повітря в кондиціонерах Cooper&Hunter: CH 7-SKY Technology + CH Smart-iON Filter

filtr kondicionera cooper hunter scaled

Плазмовий очищувач повітря

Плазмовий очищувач cooper&hunter піктограмаПлазмовий очищувач повітря преміального типу, вбудований у кондиціонер – унікальна система очищення від бактерій, вірусів, алергенів та неприємних запахів. Завдяки роботі генератора повітря насичується іонами і стає чистим та свіжим.

Робота іонізатора ґрунтується на генерації холодної плазми. Така система очищення не вимагає заміни фільтруючих елементів або регулярного очищення. Користувачеві необхідно лише періодично очищати фільтри грубого очищення, як і в будь-якій іншій моделі кондиціонера, не оснащеного генератором іонів.

Фільтр ch smart ion filter кондиціонер Cooper&Hunter

Фільтр Eco-Fresh

Фільтр ECO-Fresh cooper&hunter піктограмаЕлектростатичний фільтр, вбудований у кондиціонер, значно підвищує ефективність фільтрації повітря. Частинки пилу, пройшовши через фільтр, набувають електричного заряду та прилипають до поверхні фільтруючих елементів кондиціонера, а також до поверхонь стін та предметів інтер’єру. Таким чином, концентрація пилу в повітрі знижується, а повітря стає чистішим.

CH SMART-ION Filter

фільтр ch smart-ion cooper&hunter піктограмаТехнологія тотального очищення повітря нового покоління. Іонізатор ефективно бореться з тютюновим димом, неприємними запахами та іншими побутовими забруднювачами, насичуючи повітря свіжістю морозного ранку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Очищення повітря в кондиціонерах Cooper&Hunter: CH 7-SKY Technology + CH Smart-iON Filter

Ультрафіолетова лампа CH UV Cleaner

Ультрафіолетова лампа в кондиціонері піктограмаУльтрафіолетова лампа, вбудована у внутрішній блок кондиціонера, ефективно пригнічує віруси та бактерії, які можуть розвинутися у внутрішньому блоці через постійну присутність вологи, яка конденсується на холодних поверхнях теплообмінника. Рекомендується раз на кілька днів активувати ультрафіолетовий випромінювач, на 0,5-1,5 години, для досягнення високої якості стерилізації.

Самоочищення Self-Clean (заморожування теплообмінника)

pic62Функція самоочищення теплообмінника заснована на наморожуванні інею на теплообміннику з подальшим розморожуванням. Під час роботи функції, яке становить 20-30 хвилин, кондиціонер проходить послідовно кілька етапів: заморожування, відтавання, нагрівання та осушення.

Під час заморожування відбувається інтенсивне зростання кристалів льоду, яке супроводжується розширенням. Завдяки цьому частинки бруду відштовхуються від поверхні теплообмінника, а потім у процесі відтавання йдуть разом з водою, що утворилася, в дренаж.

Самоочищення Double Self-Clean (заморожування + стерилізація)

функція double self-clean cooper&hunter піктограмаФункція Double Self Clean є більш розвиненою, порівняно з Self-Clean, чотириступінчастою очисткою теплообмінника внутрішнього блоку. Як і в режимі Self-Clean, теплообмінник спочатку заморожується, відтає, а потім проходить стадію високотемпературної стерилізації, при якій нагрівається до температури близько 56°C. Висока температура підтримується близько 30 хвилин, унаслідок чого гинуть понад 99% вірусів, а теплообмінник залишається чистим.

Функція Double Self-Clean дозволяє суттєво збільшити інтервал між чистками теплообмінника кондиціонера та заощадити кошти на більшому інтервалі між викликами майстрів сервісної служби.

Функції комфорту

Таймер

Функція таймера – піктограмаТаймер є у більшості сучасних моделей, але може бути реалізований по-різному. Найпростіший варіант таймера дозволяє налаштувати через скільки годин кондиціонер увімкнеться або вимкнеться, але після його спрацьовування потрібна нова установка таймера. Більш просунутий варіант дозволяє встановити час увімкнення та режим роботи кондиціонера по днях тижня і не вимагає повторного налаштування після спрацювання

Багато моделей сучасних кондиціонерів підтримують керування за допомогою мобільних програм, в яких також можна зручно налаштувати функцію таймера.

TURBO

Режим Турбо Cooper&Hunter – піктограмаЦя функція корисна, коли вам необхідно швидко нагріти або охолодити приміщення. При активації функції TURBO в режимі обігріву кондиціонер подасть максимально тепле повітря і включить найвищу швидкість вентилятора, а в режимі охолодження відповідно максимально холодне при збереженні максимально високої швидкості вентилятора.

У більшості моделей функція TURBO автоматично вимикається через 10-15 хвилин, яких зазвичай достатньо для досягнення в приміщенні заданої температури. Після цього кондиціонер переходить на звичайний режим роботи.

Блокування пульта керування

Функція блокування пульта керування - піктограмаПоширене питання: Як розблокувати пульт Cooper&Hunter? У більшості моделей пульт керування може бути заблокований за допомогою одночасного натискання кнопок “+” та “-“. Ця функція зручна, якщо необхідно виключити випадкове натискання або обмежити доступ дітям

LED дисплей

Led-дисплей cooper&hunter - піктограмаЗа напівпрозорим пластиком передньої панелі внутрішнього блоку прихований світлодіодний дисплей, на якому відображаються значення температури, режим роботи, а також сервісні коди у разі несправності.

Для зручності експлуатації у темний час доби дисплей може бути примусово відключений з пульта керування за допомогою кнопки “Light”.

Багатошвидкісний вентилятор

Багатошвидкісний вентилятор - піктограмаВнутрішні блоки кондиціонерів Cooper&Hunter оснащуються багатошвидкісними вентиляторами, які мають від 4 до 7 швидкостей або плавне регулювання.

Autolight

Режим Swing – піктограмаШирококутні жалюзі внутрішнього блоку дозволяють рівномірно розподілити повітряний потік по всьому приміщенню, а режим похитування жалюзі – Swing дозволяє істотно посилити ефект.

Осушення

Режим осушення піктограмаРежим осушення вимушено присутній у будь-якому кондиціонері, тому що при обтіканні теплим повітрям холодного теплообмінника часто випадає конденсат на його поверхні. Все це завдає деяких незручностей, тому що треба відводити надлишки вологи в дренаж.

Разом з тим цей недолік стає перевагою, коли потрібно висушити приміщення. Щоб уникнути зниження температури в приміщенні, режим осушення зазвичай включає вентилятор на мінімальній швидкості і має задану тривалість. Функція dry у кондиціонері Cooper&Hunter дозволяє ефективно знизити вологість у приміщенні та позбутися конденсату.

Рекомендована вологість у житлових приміщеннях – 40-60%. Режим dry у кондиціонері Cooper&Hunter працює тільки в тому ж діапазоні зовнішніх температур, що й режим охолодження.

Безступінчастий вентилятор

Безступінчасте регулювання вентилятора step-less fan control піктограмаStep-less Fan Control – технологія плавного регулювання швидкості вентилятора у широкому діапазоні від 1 до 100% продуктивності. Максимально точний контроль інтенсивності повітряного потоку для найвибагливіших користувачів.

Самоочищення Self-Clean (функція X-FAN)

Функція self-clean cooper&hunter піктограмаПісля завершення роботи в режимі охолодження або осушення вентилятор внутрішнього блоку продовжує працювати протягом декількох хвилин. Це необхідно для того, щоб прибрати вологу, яка залишається на теплообміннику, оскільки вологі поверхні можуть стати живильним середовищем для шкідливих організмів та бактерій.

WI-FI

Функція Wi-Fi cooper&hunter піктограмаWI-FI модулі стали невід’ємною частиною сучасного кондиціонера та дозволяють керувати ним практично з будь-якої точки земної кулі, де є інтернет. Дуже корисна і зручна функція у випадку, якщо вам потрібно включити кондиціонер по дорозі додому або в разі втрати або виходу з ладу пульта управління.

Функція wi-fi надає такі можливості (залежно від моделі):

  • встановлення температури
  • зміна режимів роботи
  • регулювання швидкості вентилятора
  • встановлення положення жалюзі
  • голосове управління
  • таймер

I-FEEL

Функція I FEEL cooper&hunter піктограмаФункція I FEEL – перемикає режим вимірювання температури у приміщенні з датчика у внутрішньому блоці кондиціонера на датчик у пульті управління. Таким чином реалізується точніший контроль температури в зоні поряд з користувачем і виключається похибка, яка може бути пов’язана з розташуванням датчика

Керування вертикальними жалюзі.

Як правило, ця функція присутня у всіх побутових кондиціонерах. Основне її призначення – направити потік повітря, для досягнення максимального комфорту

Керування горизонтальними жалюзі.

Ця функція є далеко не у всіх моделях і частіше зустрічається в преміум сегменті. Управління горизонтальними жалюзі дозволяє з пульта повертати потік ліворуч/праворуч, тим самим більш точно налаштовуючи його напрямок. Якщо цю функцію у вашій моделі не передбачено, то можна спробувати налаштувати потік, повернувши напрямні вручну.

Дата та час

Як не дивно, але такий простий функціонал доступний далеко не у всіх моделях, незалежно від виробника

TEMP

Моделі, в яких реалізована дана функція, здатні показувати до трьох різних значень температури: 1 – встановлена температура, 2 – фактична температура у приміщенні, 3 – температура на вулиці. При активації цієї функції зазвичай відображається будиночок на пульті кондиціонера, в якому змінюється піктограма термометра.

Холодна плазма

Деякі преміум моделі Cooper&Hunter обладнані плазмовим очисником повітря – “холодна плазма”, який очищає повітря від бактерій, вірусів та неприємних запахів. Генератор негативних іонів робить повітря схожим на повітря у високогір’ї або сосновому лісі. Крім того, заряджені частинки пилу краще притягуються до фільтрів грубої очистки встановленим у кондиціонері, за рахунок чого підвищується ефективність фільтрації.

Ионизатор CH Smart Ion Filter в кондиционере Cooper&Hunter

Підсвічування пульта

Довгий час підсвічування пульта не було присутнє навіть у найдорожчих моделях кондиціонерів від багатьох виробників, але зараз воно вже реалізовано в більшості пультів управління Cooper&Hunter

°F -> °C

Так як більшість моделей Cooper&Hunter присутні на американському ринку, то в них передбачено функцію переведення одиниць виміру в англійську систему одиниць. Перемикання між градусами Цельсія та Фаренгейта здійснюється одночасним натисканням кнопок “MODE” та “-“

Енергозбереження

У деяких моделях Cooper&Hunter передбачено режим енергозбереження в режимі охолодження – активується при одночасному натисканні кнопок “TEMP” та “CLOCK”

+8 °С Heating

Режим чергового опалення. Кондиціонер автоматично підтримує температуру +8°С та не допускає розморожування приміщення. Ця функція може бути корисною, наприклад, у дачному будиночку або у разі тривалої відсутності. Активується при одночасному натисканні кнопок “TEMP” та “CLOCK” у режимі обігріву

Режим AUTO

Даний режим вмикається прихованою на внутрішньому блоці кнопкою “аварійного ввімкнення” і рекомендований до застосування лише у випадку втрати або несправності пульта дистанційного керування. У цьому режимі зазвичай встановлюється задана температура +20 °С у разі обігріву і +25 °С у разі охолодження. Швидкість вентилятора внутрішнього блоку встановлюється автоматично

Запобігання подачі холодного повітря

У режимі обігріву вентилятор внутрішнього блоку не починає працювати до тих пір, поки теплообмінник не нагріється до необхідної температури, щоб не подавати в приміщення холодне повітря. Зазвичай це триває до 2 хвилин. Затримка пуску вентилятора відбувається в одному з наступних випадків:

  • під час увімкнення режиму обігріву
  • при виході з режиму розморожування
  • при надто низькій температурі в приміщенні

Функції інтелектуального управління

Захист від обмерзання

Система захисту від обмерзання cooper&hunter піктограмаЦя функція є у більшості моделей, недоступна для керування користувачем і спрацьовує автоматично, оскільки вона запрограмована в алгоритмах роботи обладнання. Найчастіше це реалізовано таким чином, що при роботі на охолодження при низьких температурах зовнішнього повітря, щоб уникнути обмерзання, обладнання тимчасово вимикається при досягненні певних температур на теплообміннику внутрішнього блоку

Відтавання

Як і попередня, ця функція є у більшості моделей, недоступна для керування користувачем і спрацьовує автоматично, оскільки вона запрограмована в алгоритмах роботи обладнання. Найчастіше це реалізовано таким чином, що при роботі на обігрів при низьких температурах зовнішнього повітря, щоб уникнути обмерзання теплообмінника зовнішнього блоку, кондиціонер зупиняється і автоматично активує функцію відтавання. Зазвичай, в процесі розморожування вентилятори внутрішнього і зовнішнього блоку вимкнені, а від зовнішнього блоку може йти пара, що є нормальним і не є несправністю. Після завершення розморожування кондиціонер автоматично повертається до роботи на обігрів.

Автоматичний режим

В автоматичному режимі кондиціонер підтримує встановлені із заводу значення температури: 24-25°C. У той же час, залежно від поточного значення температури у приміщенні, кондиціонер автоматично включає необхідний режим роботи: охолодження або обігрів.

Така функція найбільш зручна для людей, які не хочуть стежити за зміною режимів, а вважають за краще довіритись інтелектуальним алгоритмам, закладеним в обладнання під час виробництва.

Авторестарт

Функція авторестарт cooper&hunter піктограмаФункція авторестарт дозволяє кондиціонеру зберігати в незалежній пам’яті останні актуальні налаштування та режими, навіть у разі відключення живлення. Після відновлення живлення кондиціонер автоматично продовжує роботу з урахуванням цих налаштувань і не вимагає втручання користувача для перемикання режимів.

Самодіагностика

Функція самодіагностики cooper&hunter піктограмаВбудована система самодіагностики контролює актуальні параметри роботи кондиціонера та інформує про помилки в роботі. Завдяки такому підходу кондиціонер не виходить з ладу навіть у разі виникнення критичних несправностей, а співробітники сервісної служби можуть швидко і точно визначити причину виникнення неполадки та усунути її.

Підсвічування дисплею

Функція підсвічування дисплея cooper&hunter піктограмаВбудована підсвічування дисплея полегшує користування кондиціонером в умовах недостатнього освітлення і може бути примусово відключена для економії заряду батарейок, якщо в ній немає необхідності.

Побутові спліт-системи Cooper&Hunter, як правило, обладнані вентиляторами зі ступінчастим регулюванням на 4-7 швидкостей, а деякі серії мають безступінчасте регулювання в діапазоні від 1 до 100%

Підсвічування дисплею

Функція підключення до BMS cooper&hunter піктограмаПідключення до BMS. Деякі моделі кондиціонерів Cooper&Hunter можна інтегрувати до систем централізованого управління будівлею – “розумний будинок”. Для більш докладної інформації потрібно вивчити документацію кожної конкретної моделі.

Ключ-карта

Функція: ключ-карта cooper&hunter піктограмаБагато моделей обладнані спеціальним роз’ємом для керування живленням за допомогою ключ-карти та підтримують функцію авторестарту. Таким чином, їх можна легко застосовувати в об’єктах готельного бізнесу.

Дротовий пульт

Дротовий пульт управління cooper&hunter піктограмаБільшість моделей також підтримують підключення провідного пульта управління, що скорочує ризик втрати дистанційних пультів на об’єктах з великою кількістю користувачів.

Управління з центрального пульта

Функція керування з центрального пульта – піктограмаКондиціонери Cooper&Hunter більшості серій, можна підключати до системи центального управління та диспетчеризації, що особливо важливо на об’єктах офісної нерухомості з великою кількістю приміщень.

Інтелектуальний датчик cooper&hunter піктограмаІнтелектуальний алгоритм розподілу повітряних потоків, контрольований вбудованим датчиком присутності: Follow – при переміщенні користувача, повітряний потік рухається за ним; Avoid – охолоджене повітря огинає користувача, усуваючи ефект протягу; Surround – навколишній потік повітря, що створює враження свіжого бризу; Energy-saving – якщо людей у приміщенні немає, кондиціонер перейде в енергозберігаючий режим, що дозволяє заощадити до 30% електроенергії. У 2021 році ця функція доступна тільки в серії Imperial

cooper hunter datchik dvizhenija

Техології

Кондиціонери Cooper&Hunter є високотехнологічними пристроями, що відповідають найвищим вимогам та стандартам екологічності та енергоефективності. Високі споживчі властивості обумовлені застосуванням сучасних холодоагентів, високоякісних компресорів та низки технологій та функцій, що роблять роботу обладнання надійною, а саму техніку довговічною.

Двоступінчастий компресор

GДвоступінчастий компресор Cooper&Hunter піктограмаМоделі оснащені двоступеневим компресором мають підвищену енергоефективність і надійність. За рахунок застосування двостадійного стиснення холодоагенту, також вдалося суттєво розширити діапазон робочих температур у режимі обігріву, що дозволяє використовувати такі кондиціонери як єдине джерело опалення в регіонах із найсуворішим кліматом.

Безшумний режим QUIET

Безшумний режим Cooper&Hunter піктограмаБезшумна робота. Якщо вам потрібна максимально тиха робота кондиціонера, наприклад під час дитячого сну, просто активуйте цю функцію і обладнання встановить режим роботи з мінімально можливим рівнем шуму. Активація безшумного режиму може бути особливо корисною на об’єктах із щільною міською забудовою або в ситуації коли в приміщенні знаходяться діти або люди похилого віку, особливо чутливі до шуму.

Крім того, деякі моделі також знижують рівень шуму зовнішнього блоку за рахунок зниження максимально допустимих оборотів компресора і зниження швидкості вентилятора. Цей функціонал найзручніше використовувати у нічний час доби, коли вимоги до шуму зростають, а навантаження на обладнання знижується за рахунок відсутності сонця та зниження температури на вулиці.

Захист від перепадів напруги

Автозахист кондиціонера cooper&hunter піктограмаАвтоматична система захисту від перепадів напруги, вбудована в кондиціонер, підвищує надійність його роботи, а система низьковольтного старту дозволяє компресору запуститися навіть при вкрай низьких значеннях напруги в мережі.

Ми рекомендуємо у всіх випадках встановлювати реле напруги для додаткового захисту кліматичної техніки від стрибків напруги в мережі електроживлення

Захист від перепадів напруги

Автозахист кондиціонера cooper&hunter піктограмаАвтоматична система захисту від перепадів напруги, вбудована в кондиціонер, підвищує надійність його роботи, а система низьковольтного старту дозволяє компресору запуститися навіть при вкрай низьких значеннях напруги в мережі.

Ми рекомендуємо у всіх випадках встановлювати реле напруги для додаткового захисту кліматичної техніки від стрибків напруги в мережі електроживлення

Функція чергового опалення +8°C

Функція чергового опалення Cooper&Hunter піктограмаФункція чергового опалення дозволяє економити електроенергію під час опалення заміських будинків під час відсутності людини. При цьому підтримуючи температуру на +8°C кондиціонер захищає приміщення від розморожування.

Якщо Ви плануєте активно використовувати функцію чергового опалення, обов’язково переконайтеся, що Ваш кондиціонер допускає роботу в режимі прогнозованих зовнішніх температур.

Технологія I-Action

Технологія I-Action Cooper&Hunter піктограмаТехнологія інверторного управління I-Action, підтримує обороти компресора з високою точністю, миттєво реагуючи на незначні зміни навантаження на кондиціонер. Таким чином, істотно продовжується ресурс обладнання, а температура в приміщенні залишається стабільною.

Підігрів піддону

Підігрів піддону Cooper&Hunter піктограмаПідігрів піддону зовнішнього блоку значно полегшує процес розморожування, роблячи його більш швидким і ефективним. Як правило, підігрів є обов’язковим компонентом кондиціонерів, розрахованих на інтенсивну роботу в режимі обігріву при низьких температурах навколишнього середовища.

Теплий старт

Функція Теплий старт піктограмаКомпресори моделей розрахованих на інтенсивну роботу в зимовий період оснащуються підігрівом піддону. Наявність підігріву дозволяє підготувати компресор до запуску і знизити підвищене навантаження на нього, викликане олією, що загустіла від низької температури. Функція підігріву є однією з найважливіших функцій для кондиціонерів, що експлуатуються взимку, так як вона дозволяє зберегти ресурс компресора і системи в цілому протягом усього терміну служби обладнання.

Висновки

Компанія Cooper&Hunter постійно працює над удосконаленням своєї продукції, підвищуючи якість виготовлення, комплектуючих та розробляючи нові моделі кондиціонерів із широким функціоналом. Ми намагалися описати більшість функцій, доступних у кондиціонерах Cooper&Hunter на сьогоднішній день. Для більш повної інформації звертайтеся до інструкції. Вдалого користування!

2 thoughts on “Що може сучасний кондиціонер? Фішки та неочевидні функції

  1. Василь :

    Чому підписи до кнопок на картинці російською?

    1. Дякуємо за інтерес до нашого сайту і слушне зауваження. Картинку виправили.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *